Els símbols

Tots els nostres productes són d'origen local, i provenen directament dels productors. No obstant, hi ha diferents sistemes de producció i característiques que els diferencien. Per facilitar la comprensió de manera visual, hem incorporat una sèrie de símbols a la descripció de cada producte:

Ecològic CCPAE ECOLÒGIC CCPAE: Productes de cultiu ecològic, amb certificat del Consell Català de la Producció Agrària Ecològica (CCPAE). Més informació: http://www.ccpae.org/

Conversió a ecològic EN CONVERSIÓ A ECOLÒGIC: Per a certificar els productes ecològics, el CCPAE exigeix uns terminis de conversió de 2 anys per a l'horta i 3 anys per la fruita. Durant el període de conversió, els productors han de complir amb tota la normativa de la producció ecològica, però no poden vendre els productes com a ecològics.

Producció Integrada PRODUCCIÓ INTEGRADA: Productes certificats al Consell Català de la Producció Integrada (CCPI). La producció integrada tracta de minimitzar l'ús de productes químics a l'agricultura mitjançant l'aplicació de tècniques respectuoses amb el medi ambient. Més informació: http://www.producciointegrada.cat/que_es_la_produccio_integrada

Varietat tradicional VARIETAT TRADICIONAL: Aquest és el símbol que utilitzem per a les varietats d'horta i fruita tradicionals. Aquestes varietats solen tenir molt bones qualitats organolèptiques, i s'han anat perdent perquè no s'adequen a les necessitats dels grans productors i comercialitzadors: són poc productives, o bé la seva conservació és massa delicada. Darrerament hi ha iniciatives que tracten de recuperar i catalogar aquestes varietats tan valuoses, per tal de no perdre la gran diversitat agrícola creada a partir de moltes generacions de dedicació a l'agricultura. Una d'aquestes iniciatives és http://www.culturestrobades.cat/. A la nostra web us oferim varietats recuperades per ells, com la tomata Rosa d'Albesa.

Producte artesà PRODUCTE ARTESÀ: Tots els productes elaborats de forma artesanal porten aquesta etiqueta a la nostra web.

Amb valor social AMB VALOR SOCIAL: Productes cultivats o elaborats per entitats que treballen per integrar persones amb dificultats  dins de la seva activitat.